Υλικά
5-6 φέτες καρπούζι
250-300 γραμμάρια φέτα ή κάποιο άλλο τυρί της επιλογής σου
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
Λίγο αλάτι (μία πρέζα)
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Μία κουταλιά της σούπας χυμό από ένα λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο κρέμα
Λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
Εκτέλεση
Για αρχή θα κόψουμε τις φέτες από το καρπούζι και θα το καθαρίσουμε από τα κουκούτσια
του. Προσέχουμε να αφαιρέσουμε όλα τα. Κόβουμε το καρπούζι σε κυβάκια ή κομματάκια
και το τοποθετούμε σε μία μεγάλη σαλατιέρα. Στη συνέχεια, παίρνουμε το κρεμμύδι και το
πολτοποιούμε στο μπλέντερ μας. Το ρίχνουμε και αυτό μέσα στη σαλατιέρα μαζί με τον
χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Έπειτα, σπάμε με τα χέρια μας τη φέτα σε
μικρά κομματάκια και τη προσθέτουμε και αυτή στο μείγμα. Ψιλοκόβουμε καλά τον
δυόσμο, αφού τον πλύνουμε, και τον προσθέτουμε και αυτόν. Τέλος, πασπαλίζουμε και το
αλάτι να πάει σε όλη τη σαλάτα και ρίχνουμε ένα καλό ανακάτεμα να πάνε όλα τα υλικά
παντού. Σε αυτό το σημείο, σκεπάζουμε τη σαλάτα με μία με μεμβράνη και τη τοποθετούμε
στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά, τη βγάζουμε από το ψυγείο και
προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι κρέμα βαλσάμικο. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά
τη σαλάτα μας και σερβίρουμε.
Πηγή: www.eisaimonadiki.gr