Μια διαφορετική συνταγή για όσους δεν μπορούν να αποχωριστούν το μέλι ούτε το καλοκαίρι.
Βαθµός Δυσκολίας **
Υλικά:
600 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλλα
280 γρ. μέλι
Εκτέλεση:
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα, την κρέμα γάλακτος και την κανέλλα και ανακατεύουμε ελαφρώς να αναμειχθούν τα αρώματα. Προσθέτουμε και το μέλι, ανακατεύουμε να διαλυθεί και δυναμώνουμε τη φωτιά για να πάρουν βράση, πράγμα που όταν συμβεί το αποσύρουμε κατευθείαν από τη φωτιά για να μην καεί το γάλα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, το αδειάζουμε σε δοχείο που κλείνει με καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Μετά τη 1 ώρα, το βγάζουμε από την κατάψυξη και αν έχουμε παγωτομηχανή, ρίχνετε το κρύο μείγμα στη συσκευή και ακολουθούμε τις οδηγίες παρασκευής της μηχανής. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, ακολουθούμε μια διαδικασία σπασίματος των κρυστάλλων προκειμένου να γίνει το παγωτό λείο και κρεμώδη και όχι σαν γρανίτα: χτυπάμε δυνατά το κρύο μείγμα με αναδευτήρα ή με μίξερ και το βάζουμε πάλι στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία 4-5 φορές και όταν έχει σχεδόν πήξει, το χτυπάμε για τελευταία φορά και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει οριστικά.
* Από το βιβλίο «Κανέλα και ροδοπέταλα» της Τέσσα Κύρου.