14 Ενότητες – 46 webinars
Τη σχολική κοινότητα και ειδικά τις μαθήτριες και τους μαθητές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, αγκαλιάζει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και δημιουργεί μια νέα «ΠΥΞΙΔΑ», για να τους φέρει κοντά σε ανθρώπους με αξιοσημείωτη επαγγελματική πορεία, προερχόμενους κυρίως από τη Στερεά Ελλάδα, οι οποίοι καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις και προβληματισμούς των εφήβων.
«Τι θα κάνω μετά το Λύκειο;»
«Ποια Σχολή να επιλέξω;»
«Ποιο επάγγελμα μου ταιριάζει;»
«Κι αν δεν μου αρέσει αυτό που θα επιλέξω, τι θα κάνω;»
Απαντήσεις σε τέτοιους προβληματισμούς και όχι μόνο, φιλοδοξεί να δώσει η «ΠΥΞΙΔΑ», η νέα δράση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η οποία παραμένει σε ανοιχτή συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα παρουσιαστούν σε 14 ενότητες, 46 επαγγέλματα με ισάριθμους ομιλητές, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, θα μιλήσουν στις μαθήτριες και τους μαθητές μας για:
- Τα βασικά χαρακτηριστικά του επαγγέλματός τους.
- Τα κίνητρα και τα ερεθίσματα που είχαν οι ίδιοι κατά την εφηβική τους ηλικία.
- Την καθημερινότητά τους με τις δυσκολίες και τις δημιουργικές τους δράσεις.
- Τις πιθανότερες και καλύτερες διαδρομές εξέλιξης.
- Τις σύγχρονες τάσεις και τις επιδράσεις των τεχνολογικών και άλλων εξελίξεων στο μέλλον του επαγγέλματός τους.
Η διάρκεια των webinars θα είναι 30 λεπτά, ενώ το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τις 19 Απριλίου έως και τις 10 Μαΐου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο σύνδεσμο: www.pste.gov.gr/education.
Σχετικό πληροφοριακό βίντεο μπορείτε να δείτε στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=mgjXsfiN4Zg.Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθεί ανακοίνωση με τον κατάλογο των ομιλητών και με τις τεχνικές πληροφορίες.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού Στερεάς Ελλάδας Κώστας Γαλάνης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Με αυτή την πρωτοβουλία – καινοτομία των ηλεκτρονικών σεμιναρίων αγωγής επαγγελματικής σταδιοδρομίας, η Περιφέρεια Στέρεας Ελλάδας φέρνει τους μαθητές/τριες μας σε άμεση επαφή με την πραγματικότητα και τους ανθρώπους των επαγγελμάτων. Η παρακολούθηση των επαγγελματικών ενοτήτων των σεμιναρίων είναι μια καλή εμπειρία, η οποία σε συνδυασμό με τα ήδη υπάρχοντα ερεθίσματα θα συμβάλλει στην διαμόρφωση των απόψεων επί των επαγγελμάτων που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των μαθητών… Ευχαριστούμε όλους τους συνεργάτες ομιλητές, επιστήμονες, επαγγελματίες, επιχειρηματίες για την ανεκτίμητη συνεισφορά τους στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας».