Χρόνος προετοιμασίας: 15’ | Χρόνος μαγειρέματος: 40-50’ | Μερίδες: 10-12
Υλικά
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
150 γρ. φαρίν απ
250 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
1 πρέζα αλάτι
50 ml λικέρ μαστίχα
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 λεμόνι
10-15 αμύγδαλα λευκά ανάλατα
Υλικά για το σιρόπι
600 ml νερό
600 γρ. ζάχαρη
φλούδα 1 λεμονιού
100 ml λικέρ μαστίχα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα. Βράζουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το Φαρίν Απ, το σιμιγδάλι, τις βανίλιες, το αλάτι και το ξύσμα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το Skinos Mastiha Spirit, χτυπάμε άλλο ένα λεπτό και κατεβάζουμε. Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί μεσαίου μεγέθους και βάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC στον αέρα. Μόλις το βγάλουμε, σιροπιάζουμε σιγά σιγά μέχρι να απορροφήσει όλο το σιρόπι. Χαράζουμε και βάζουμε σε κάθε κομμάτι ένα αμύγδαλο
Πηγή: www.madameginger.com