Υλικά

2 κούπες ρεβύθια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 κουτ.σούπας δυόσμος
2 κουτ.σούπας άνηθος
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουτ.γλ. κόλιανδρο
Μισό κουτ.γλ. κύμινο
Αλάτι-πιπέρι
Μισό κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό. Τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε σε μπλέντερ.

Τα βάζουμε σε ένα μπολ με τα μυρωδικά και όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το ελαιόλαδο).Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να δέσει για τουλάχιστον 1-2 ώρες.

Πλάθουμε τους ρεβυθοκεφτέδες και τους βάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 180-190 για 10 λεπτά τους γυρίζουμε και αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν.

Οι ρεβυθοκεφτέδες νηστίσιμοι με δυόσμο και κύμινο στο φούρνο είναι έτοιμοι

Tips

Μπορείς να προσθέσεις λίγο μοσχοκάρυδο.
Οι ρεβυθοκεφτέδες γίνονται τέλειοι και στο τηγάνι. Αυτή είναι η πιο ελαφριά εκδοχή!