Βαθμός Δυσκολίας: *
Προετοιμασία: 10’ | Χρόνος ψησίματος : 18΄ | Μερίδες: 12
Υλικά
200 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
250 γραμμ. βούτυρο
250 γραμμ. ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
1 πρέζα αλάτι
250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.σ. κακάο
100 γραμμ. ψιλοκομμένη σοκολάτα ή σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι σε ένα μπολ. Με μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τη χλιαρή σοκολάτα. Προσθέτουμε λίγα λίγα τα κοσκινισμένα υλικά στο μείγμα, ανακατεύοντας το με σπάτουλα. Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε το μείγμα σε 12 χαρτάκια- θήκες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC. Πρέπει στο κέντρο να είναι λίγο μαλακά όταν τα βγάζουμε από το φούρνο. Δεν τα παραψήσετε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα γαρνίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς (καρύδια, αμύγδαλα κ.λ.) Για την επικάλυψη
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε λίγο βούτυρο και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι το γλάσο να γίνει χλιαρό. Ρίχνουμε σε κάθε μάφιν λίγη λιωμένη σοκολάτα και γαρνίρουμε με τα χρωματιστή τρούφα.