Χρόνος προετοιμασίας: 20’ | Χρόνος ψησίματος: 15’ | Μερίδες: 4
Υλικά
Για το πέστο
1 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού́ κάστανα βρασμένα,
1 σκελίδα σκόρδου
1/2 φλιτζ. δυόσμος
1/2 φλιτζ. κεφαλοτύρι
120 ml ζωμός κότας
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για τα σπαγγέτι
500 γρ. σπαγγέτι
200 γρ. μπέικον
400 γρ. σπανάκι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουτ. γλυκού́ θυμάρι
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
2 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε σπαγγέτι με πέστο κάστανου και σπανάκι, βάζουμε, σε πολυκόφτη, όλα τα υλικά́ και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν και να φτιάξουμε ένα πυκνό́ πέστο. Αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό́, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Παράλληλα, σε μεγάλο τηγάνι τηγανίζουμε το μπέικον σε δυνατή́ φωτιά́ χωρίς λιπαρή́ ουσία, μέχρι να ροδίσει ωραία. Βγάζουμε το μπέικον σε χαρτί́ κουζίνας. Στο ίδιο τηγάνι, χωρίς να το σκουπίσουμε, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο για λίγα δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά́, μέχρι να πέσει ο όγκος του και να λαδωθεί́. Με μια πιρούνα μεταφέρουμε απευθείας τα μακαρόνια από́ την κατσαρόλα που βράζουν στο τηγάνι με το σπανάκι και ανακατεύουμε απαλά́. Ρίχνουμε πάλι το μπέικον, το θυμάρι, το πέστο, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε, το σπαγγέτι με πέστο κάστανου και σπανάκι, με τις φλούδες τυριού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή: www.gastronomos.gr