Προετοιμασία: 25’ | Ψήσιμο: 25’ -30’ | Μερίδες: 6

Βαθμός Δυσκολίας: **

Υλικά

Για την ζύμη

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ
  • Νωπή μαγιά 1/2 κυβάκι
  • Γάλα 1 ποτήρι
  • Ζάχαρη 1/2 κουταλάκι γλυκού
  • Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού
  • Αυγό 1 μόνο τον κρόκο
  • Ρίγανη

Για την γέμιση

  • Τυρί γκούντα 200 γρ τριμμένο
  • Λουκάνικα χωριάτικα 1 τμχ

Για την σάλτσα

  • Ντοματοπολτός 2 κουταλιές σούπας
  • Νερό 1/2 ποτήρι
  • Πιπέρι – ρίγανη

Εκτέλεση

Για την ζύμη :  Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι , ανοίγουμε μια λακούβα στο κέντρο και προσθέτουμε την μαγιά με το χλιαρό γάλα, ανακατεύουμε να λιώσει η μαγιά και βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

Για την σάλτσα : Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τον πολτό ντομάτας, το νερό, την ρίγανη, το πιπέρι και τα βράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα μας. Με τα λουκάνικα αφαιρούμε το περίβλημα από τα λουκάνικα και τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, κομμένα σε ροδέλες. Τα ψήνουμε πατώντας τα να διαλυθούν για 3΄-4΄ και να πάρουν χρώμα. Τα προσθέτουμε στη σάλτσα.

Ανοίγουμε την ζύμη, λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και την στρώνουμε καλά στο ταψί, αλείφουμε με την σάλτσα παντού, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το τριμμένο τυρί και γύρω γύρω από την πίτσα κάνουμε τρυπούλες με το δάκτυλο μας ώστε να τοποθετήσουμε εκεί από  μία ροδέλα λουκάνικο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.