Site icon evrytanikospalmos.gr

Τάρτα με κατσικίσιο τυρί Αγνό …και Ευρυτανικό…

Προετοιμασία: 20’ | Ψήσιμο: 40’-45’ | Μερίδες: 8

Βαθμός Δυσκολίας: **

Υλικά

1 πακέτο σφολιάτα
400γρ κατσικίσιο τυρί μαλακό
4 φλιτζάνια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε στρόγγυλες φέτες
3 κουταλιές της σούπας βασιλικό φύλλα

Εκτέλεση

Βουτυρώστε μια στρόγγυλη φόρμα τάρτας. Τοποθετήστε το ένα φύλλο σφολιάτας και πιέστε το καλά στη βάση και τα τοιχώματα. Τρυπήστε την τάρτα με ένα πηρούνι και πασπαλίστε τη με την μισή τριμμένη παρμεζάνα. Σε ένα τηγάνι σωτάρετε τις φέτες κρεμμυδιού με το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Προσθέστε το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι και αφήστε τα να βράσουν για 10’ ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Τοποθετήστε τα μισά κρεμμύδια στην τάρτα στρώνοντάς τα ομοιόμορφα με ένα κουτάλι, στη συνέχεια ρίξτε το κατσικίσιο τυρί τρίβοντάς το στα χέρια σας και επάνω βάλτε τις φετούλες της ντομάτας. Καλύψτε με τα υπόλοιπα κρεμμύδια, πασπαλίστε λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό, το αλατοπίπερο και την υπόλοιπη παρμεζάνα. Κόψτε το φύλλο σφολιάτας που εξέχει από το ταψί και το υπόλοιπο διπλώστε το πάνω στη γέμιση. Καλύψτε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας το ταψί ομοιόμορφα. Με ένα μυτερό ίσιο μαχαίρι χαράξτε σε τετράγωνα κομμάτια την πίτα σας. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°.

*Συνταγή: Μαριλού Μαντά

Exit mobile version