Χρόνος προετοιμασίας: 10’ | Χρόνος μαγειρέματος: 22’ | Μερίδες: 8

Υλικά

200 γρ. ζύμη για αλμυρή τάρτα

50 γρ. βούτυρο

60 γρ. ρέσκοφ Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

225 γρ. πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες

285 γρ. ντομάτα κονκασέ

250 γρ. κρέμα Γάλακτος

2 κρόκους Αυγού

100 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο

15 γρ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

 Εκτέλεση

Απλώνουμε την ζύμη σε μια ταρτιέρα 27 εκ. και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της. Σε ένα μπολ ομογενοποιούμε την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους, το τυρί, λίγο αλάτι και  το εστραγκόν. Στρώνουμε το μείγμα του πράσου στην βάση της τάρτας και περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς μέχρι να  σφίξει η κρέμα, για 10 λεπτά περίπου.

Πηγή: www.stratosiosifellis.com