Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα | Χρόνος ψησίματος: 40’ |Μερίδες: 4
Υλικά
500 γρ Λιγκουίνι
250 γρ φακές
½ κούπα αλεύρι
1 τεμ κρεμμύδι
1 τεμ πατάτες
1 τεμ καρότα (βρασμένο)
2 φέτες ψωμί (τη ψίχα)
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Κουρκουμάς, κάρρυ, κύμινο
Πάπρικα, δυόσμος, μαϊντανός
Για τη σάλτσα τομάτας
3 τεμ ντομάτες ώριμες
1 τεμ κρεμμύδι
1 τεμ δαφνόφυλλο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. τοματοπελτέ
½ κ.σ. ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
Ρίγανη, βασιλικός
Εκτέλεση
Βάζουμε τις φακές να βράσουν μόλις πάρουν βράση, κλείνουμε την φωτιά και αφήνουμε 30 λεπτά. Αφού περάσει η μισή ώρα βράζουμε τις φακές 5-10 λεπτά, ανάλογα τις φακές και τις στραγγίζουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο, να γυαλίσουν 2-3 λεπτά. Περνάμε τις φακές για λίγο από το μούλτι, προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο. Συνεχίζουμε με την σάλτσα βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο και ανακατεύουμε, προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες και τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε 15-20 λεπτά. Για το τελείωμα ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, πλάθουμε κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα ψήνουμε 15-20 λεπτά. Βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από τον τελικό χρόνο και τα βάζουμε στην σάλτσα, σερβίρουμε με κεφτεδάκια φακής.
Πηγή: www.elpidaslittlecorner.gr