Προετοιμασία: 10’ | Ψήσιμο: 45’| Μερίδες: 8-10
Βαθμός Δυσκολίας: **
Υλικά
1 κιλό σουπιές
1 κιλό σπανάκι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κρεμμύδια ξηρά
3 ντομάτες ή σάλτσα ντομάτας (την προτιμώ)
1 ματσάκι άνηθο
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 κούπα λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αφαιρείτε από τις σουπιές το κόκαλο, τα εντόσθια και το μελάνι τους. Τα σακουλάκια με το μελάνι φροντίζετε να μη σπάσουν και τα αδειάζετε σε ένα ποτήρι νερό. Κόβετε τις σουπιές σε ροδέλες και το κρεμμύδι χοντροκομμένο. Σοτάρετε τις σουπιές με το χοντροκομμένο κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σε καυτό νερό βράζετε πολύ λίγο το σπανάκι, το στραγγίζετε και το κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Μόλις σοταριστούν οι σουπιές τις σβήνετε με λευκό κρασί. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτε τα μελάνια και τις χοντροκομμένες τομάτες ή τη σάλτσα ντομάτας. Μόλις πάρουν μια βράση προσθέτετε το σπανάκι και τα αφήνετε όλα μέχρι να τραβήξουν τα ζουμιά τους. Στο τέλος προσθέστε τον άνηθο, λίγο αλάτι και πιπέρι.