Μπισκότα βρώμης με μέλι (χωρίς αλεύρι, ζάχαρη και βούτυρο)
Προετοιμασία: 15’ | Ψήσιμο: 10-12’ | Μερίδες: 30 μπισκότα
Βαθμός Δυσκολίας: **
Υλικά
· Βρώμη 300γρ. (2,5 κούπες)
· 1 ώριμη μπανάνα κανονικού μεγέθους ή 1 κανονικού μεγέθους μήλο
· 80γρ. μέλι (2 κ.σ.)
· 20γρ. ελαιόλαδο (4 κοφτές κ.σ.)
· 150γρ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας ή 150γρ. σταγόνες σοκολάτας ή σταφίδες
· Χυμό από ένα μικρό πορτοκάλι
· 1 βανίλια
· 1 κουταλάκι σόδα
· 1 κουταλάκι μπέικιν
· λίγη κανέλα
Εκτέλεση
Πρώτα πολτοποιείτε το φρούτο που έχετε επιλέξει (μπανάνα ή μήλο). Μετά, αν το μέλι σας είναι πηχτό, το ζεσταίνετε ελαφρώς για να υγροποιηθεί και να ανακατεύεται ευκολότερα. Αλέθετε τη μισή ποσότητα βρώμης (ή και ολόκληρη αν προτιμάτε) για να πλάθονται καλύτερα τα μπισκότα. Βάζετε σε μία λεκανίτσα το πολτοποιημένο φρούτο, το μελι, το ελαιόλαδο και ανακατεύετε τα υλικά είτε στο χέρι είτε στο μίξερ για ευκολία. Ακολούθως προσθέτετε τη σόδα, τη βανίλια, το μπέικιν και την κανέλα και ανακατεύετε. Άφου ανακατευτούν καλά προσθέτετε σιγά-σιγά τη βρώμη και παράλληλα, σιγά-σιγά το χυμό πορτοκαλιού. (Η βρώμη λειτουργεί όπως το αλεύρι οπότε μην την προσθέσετε όλη μαζί με την μία). Τέλος, προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς, τις σταφίδες ή τη σοκολάτα και ανακατεύετε για τελευταία φορά. Πλάθετε μικρές μπαλίτσες και τις «πατάτε» με τις παλάμες σας να απλώσουν και να μοιάζουν με μπισκότο (δεν φουσκώνουν ιδιαίτερα με το ψήσιμο, έτσι μπορείτε να υπολογίσετε πώς θα βγουν από την αρχή). Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά
Πηγή: www.xrysessyntages.gr