Χρόνος μαγειρέματος: 20’ | Χρόνος αναμονής: 3 ώρες |Μερίδες: 12

Υλικά

250 g Ευρυτανικό τσαλαφούτι

1 φλυτζάνι εσπρέσο ή δυνατό καφέ

225 ml κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά

70 g ζάχαρη

1 κ.σ. λικέρ με γεύση καφέ ή κονιάκ

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

36 μπισκότα σαβαγιάρ

4 κ.γ. κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τον καφέ και τον αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε μαζί την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το Τσαλαφούτι Ευρυτανίας και το λικέρ.  Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να πήξει. Ρίχνουμε τον καφέ σε ένα ρηχό πιάτο.  Βουτάμε τα μπισκότα σαβαγιάρ, ένα – ένα, στον καφέ. Δεν πρέπει να τα αφήσουμε να μουλιάσουν πολύ, καθώς θα μαλακώσουν και θα σπάσουν. Τα απλώνουμε σε μία στρώση σε ένα ταψί 20cm X 20cm.  Ρίχνουμε το μισό μίγμα τυριού πάνω στα σαβαγιάρ. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και το μίγμα τυριού.Καλύπτουμε το ταψί και το τοποθετούμε το στο ψυγείο για 3 ώρες (ή κατά τη διάρκεια της νύχτας).  Πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο πριν το σερβίρουμε.