Προετοιμασία: Από το προηγούμενο βράδυ | Ψήσιμο:  70’ | Μερίδες: 6

Βαθμός Δυσκολίας: *

Υλικά   

500 γρ φασόλια ξερά

200 γρ κολοκύθα

2 καρότα

1 κρεμμύδι

2 σκόρδα

200 γρ πολτός ντομάτας

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι μαύρο ή cayenne

Εκτέλεση            

Μουλιάζετε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και προαιρετικά προσθέστε και ένα κουταλάκι σόδα. Κόβετε ένα κομμάτι από την κολοκύθα σας και κατόπιν με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβετε την φλούδα της κρατώντας το κομμάτι σταθερά πάνω σε μία ξύλινη επιφάνεια. Κόβετε το κομμάτι της κολοκύθας σε μικρά κομμάτια λίγο πιο μεγάλα απο τις ροδέλες του καρότου. Καθαρίζετε και κόβετε τα καρότα σε ροδέλες. Τέλος ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τα σκόρδα. Τσιγαρίζετε ελαφρά κρεμμύδι και σκόρδο με λαδάκι και κατόπιν ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα ή χύτρα σας τα φασόλια, τα κομμάτια κολοκύθας και του καρότου και τον πολτό ντομάτας. Προσθέστε γύρω στα 700-800γρ νερό, ή τόσο ώστε να σκεπαστούν και με το παραπάνω όλα τα υλικά. Εγώ θέλω να έχει ζουμάκι μπόλικο στο τέλος η φασολάδα μου οπότε ρίχνω αρκετό. Αλατοπιπερώνετε. Σε υψηλή θερμοκρασία αφήνετε το φαγητό να βράσει και μετά κατεβάζετε στο 3/9 του  ματιού και σιγοβράζετε για 50-60 λεπτά μέχρι να χυλώσει. 

TIP. Συνοδέψετε με ζεστό ψωμάκι, φέτα, ψητό λουκάνικο χωριάτικο αν δεν νηστεύετε.

Πηγή: www.Pcookpad.com