Χρόνος προετοιμασίας: 20’ | Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα & 20’ | Μερίδες: 4
Υλικά
800 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι
1 μοσχαρίσιο κόκαλο
2 πατάτες
1 καρότο
1 κολοκυθάκι
2 κρεμμύδια
3 κλαράκια σέλινο
1 ντομάτα
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά κεδροκούκουτσα
5-6 κλαδάκια θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 2 λίτρα νερό και ρίχνουμε το κρέας και τα κόκκαλα. Όταν το νερό πάρει βράση, αρχίζουμε να ξαφρίζουμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια του νερού για όση ώρα χρειαστεί μέχρι να σταματήσει. Αφήνουμε το κρέας να βράσει για 40 λεπτά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα λαχανικά, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά. Προσθέτουμε το κουσκουσάκι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.
Πηγή: www.womenslife.gr