Ψαρόσουπα με πέστροφα και σαφράν

1642

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄| Χρόνος μαγειρέματος: 27’ | Μερίδες: 5 – 6

Υλικά

1.500 γρ. πέστροφα φιλεταρισμένα

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

100 ml  ελαιόλαδο

200 γρ. καρότο

300 γρ. πατάτες

100 γρ. σέλερι

200 γρ. κρεμμύδι

½ ματσάκι μαϊντανό

20 γρ. αλεύρι

100 γρ λευκό ξηρό κρασί

3 στήμονες σαφράν

Λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ελαιόλαδο σοτάρουμε τα λαχανικά. Πουδράρουμε με αλεύρι και σβήνουμε με κρασί. Μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Προσθέτουμε τα φιλέτα των ψαριών και το σαφράν και μαγειρεύουμε για άλλα 6-7 λεπτά. Σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και φρεσκοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρουμε με έξτρα λεμόνι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.