Τα Σαρακοστιανά

8353

Χταποδοκεφτέδες
Προετοιμασία: 50′ | Ψήσιμο: 4’| Μερίδες: 6
Βαθμός Δυσκολίας: **

Υλικά
1 χταπόδι (800-1000 gr) βρασμένο
με φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσει
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μαϊντανό
λίγο δυόσμο, ρίγανη
400 γρ ψίχα (μουσκεμένη σε νερό και στραγγισμένη)
αλάτι και πιπέρι
αλεύρι

Εκτέλεση
Βράζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με το δαφνόφυλλο μέχρι να μαλακώσει. Ψιλοκόβουμε το χταπόδι και μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο το πολτοποιούμε στο multi. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα υλικά και μαζί με τον πολτό τα τοποθετούμε σε μια μπασίνα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα να δέσουν και να βγάλουν όλα τα αρώματα. Πλάθουμε στην συνέχεια αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Πηγή: www.gaog.eu