Το τέλειο κολατσιό για το σχολείο
Χρόνος Προετοιμασίας: 20’ | Χρόνος Μαγειρέματος: 40’ -50’ | Μερίδες: 6 – 8
Υλικά
180γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100γρ Γάλα
3 Αυγά
200γρ (τριμμένη κομματάκια) Τυρί φέτα
100γρ Κεφαλοτύρι
120γρ Ελαιόλαδο
250γρ (ψιλοκομμένο) Φρέσκο σπανάκι
1 κουτ σούπας Μπέικιν Πάουντερ
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα, το λάδι, αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε με το σύρμα απαλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κομμάτια της φέτας και το κεφαλοτύρι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε και αυτά. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτουμε στο μείγμα το ψιλοκομμένο σπανάκι και ανακατεύουμε να πάει παντού. Λαδώνουμε μια φόρμα από κέικ και ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε φόρμα για κέικ διαστάσεων 28 x 15 x 7εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε!
Πηγή: www.petrosmaounatzis.com