Χρόνος προετοιμασίας: 60’ | Χρόνος ψησίματος: 15’ | Μερίδες: 2- 3

Υλικά

Για την πέστο κάστανου

1 φλ. κάστανα

2 κ.σ. καρύδια

2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη ολικής άλεσης

1 κ.σ. διατροφική μαγιά

3/4 φλ. γάλα αμυγδάλου

1/2 κ.γ. αλάτι

1 σκελίδα σκόρδο

Για τα ζυμαρικά

320 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης

νερό για το βράσιμο

1 κ.σ. αλάτι

Εκτέλεση

Αν δεν πάρετε βρασμένα κάστανα ξεκινήστε βράζοντας τα κάστανά σας σε μπόλικο νερό για περίπου 50 λεπτά. Στεγνώστε τα και με ένα μαχαίρι καθαρίστε τα. Μην σας νοιάζει αν σπάσουν γιατί έτσι και αλλιώς θα χτυπηθούν στο μπλέντερ. Αν πάρετε βρασμένα κάστανα περάστε κατευθείαν σε αυτό το βήμα. Χτυπήστε το μπλέντερ τα κάστανα, τα καρύδια, την φρυγανιά, την διατροφική μαγιά, το γάλα αμυγδάλου, το αλάτι και το σκόρδο. Αφήστε στην άκρη. Στο μεταξύ βράστε τα ζυμαρικά σας σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Κρατήστε λίγο από το βρασμένο νερό των ζυμαρικών. Αν αποφασίσετε να προσθέσετε και μανιτάρια στο πιάτο σας τώρα είναι η ώρα να τα σοτάρετε μαζί με λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Στη δική μου συνταγή δεν έχω βάλει μανιτάρια. Μόλις ετοιμαστούν τα ζυμαρικά σας στραγγίστε τα. Στην ίδια κατσαρόλα ρίξτε 1/2 φλ. από το βρασμένο νερό που κρατήσατε, 4-5 κ.σ. από την πέστο κάστανου και τα ζυμαρικά σας. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε και άλλη πέστο κάστανου. Ανακατέψτε και σερβίρετε. Αν θέλετε πασπαλίστε με λίγο μαϊντανό.

Πηγή: www.mrssoupe.com