Χρόνος προετοιμασίας: 15’ | Χρόνος μαγειρέματος: 40’ | Μερίδες: 4

Υλικά

 4 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

 1/2 κεφάλι σκόρδο ψιλοκομμένο

 1 μέτριο λάχανο, χοντροκομμένο

 500 γρ. ντομάτες, τριμμένες

 350 γρ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα

 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη

 1 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 1/2 μάτσο μαϊντανός

 1/2 μάτσο άνηθος

 1 φλιτζ. Τσαγ. ελαιόλαδο

 Αλάτι

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε το λαχανόρυζο, σε ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 6-8 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Προσθέτουμε τα σκόρδα και το λάχανο και αλατίζουμε. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμη, μέχρι να μαραθεί το λάχανο και να πέσει ο όγκος του. Προσθέτουμε 500 ml ζεστό νερό, αφήνουμε να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το λάχανο. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το ρύζι, το κύμινο, το πιπέρι και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να γίνει το ρύζι και το φαγητό να μελώσει. Αν χρειαστεί, στη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτουμε λίγο ακόμη ζεστό νερό. Σερβίρουμε το λαχανόρυζο ζεστό.

Πηγή: www.gastronomos.gr