Χρόνος προετοιμασίας: 20’ | Χρόνος ψησίματος: 40’ | Μερίδες: 3- 4

Υλικά

300 γρ μικρές γαρίδες

5 πιπεριές

250γρ κριθαράκι (ή λαχανικών)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας ντοματοπολτό

5-6 νοματίνια

1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας

φρέσκο θυμάρι

αλάτι, πιπέρι

1/2 κύβο λαχανικών

1 κουτ. γλυκού ντοματοπολτό

1/2 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε να λαδωθεί, ρίχνουμε τα ντοματίνια και τις γαρίδες ανακατεύουμε για 3 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να αφήσουν το άρωμα και την γεύση τους. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τον ντοματοπολτό και ανακατεύουμε, προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών και μισό ποτήρι νερό αφήνουμε για λίγο να βράσουν και ρίχνουμε φρέσκο θυμάρι. Καθαρίζουμε και αδειάζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια. Αποσύρουμε από την φωτιά το κριθαράκι και γεμίζουμε τις πιπεριές (όχι πολύ θα φουσκώσουν στο ψήσιμο). Στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι 1 κουτ. του γλυκού ντοματοπολτό, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 1/2 φλιτζάνι νερό. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε το ταψί με τις πιπεριές. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30- 40 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι και φρέσκο θυμάρι.

Πηγή: www.elenacooks.gr