Όσο κι αν η προεκλογική περίοδος και τα παγκόσμια τρέχοντα τραγικά συμβάντα συντελούν στην υποβάθμιση των ντόπιων πολιτικο-οικονομικών γεγονότων, είναιμερικά απ’ αυτά που δεν περνούν απαρατήρητα και δεν  μπορεί να πέφτουν στη λήθη.

Μεσούσης της προεκλογικής περιόδου ανακοινώθηκε  δικαστική απόφαση για τα μισθολογικά των δικαστών και αυξήσεις 40% στις συντάξεις των βουλευτών. Η προκλητική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους δικαστές είναι αμετάκλητη, ενώ αυτόματα εφαρμόζεται και για τους βουλευτές. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι και οι ‘’εθνοπατέρες’’ θα πάρουν αυξήσεις 40% στις συντάξεις τους και αναδρομικά εκατομμυρίων ευρώ.

Είναι αν μη τι άλλο μια σκανδαλώδης πρόκληση προς την κοινωνία, σε μια περίοδο ακραίας λιτότητας με την ακρίβεια και φτώχεια να μαστίζει το λαό. Οι λαλίστατοι νομοθέτες βουλευτές, σιώπησαν για την πάρτη τους, και ακολουθούσαν υποστηρίζοντας τους οικείους υποψήφιους για την Αυτοδιοίκηση. Η ίδια η κυβέρνηση με τα ευμενέστατα προσκείμενα σε αυτήν ραδιοτηλεοπτικά μέσα και εφημερίδες προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα γιατί στην κυριολεξία φοβάται τις αντιδράσεις.

Ο συνήθης ‘’λαγός’’ της κυβέρνησης, υπουργός εργασίας, Άδωνης Γεωργιάδης στην προσπάθειά του να δημιουργήσει εντυπώσεις δήλωνε με στόμφο ότι, ‘’αναδρομικά, εγώ προσωπικά δεν δίνω σε κανέναν, δεν υπάρχει περίπτωση, γιατί θα εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός’’, (αν και από τραγικούς εκτροχιασμούς έχουμε κακή πείρα την περασμένη χρονιά). Υποστήριξε ότι αυξήσεις θα πάρουν μόνο όσοι έχουν προσφύγει στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Εδώ βέβαια πρόκειται για ένα μεγάλο ψέμα. Αφού όπως εξηγούν οι Συνταγματολόγοι, η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αφορά όλους τους δικαστικούς  και όχι μόνο όσους έκαναν τη σχετική προσφυγή. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να καταβάλει τα αναδρομικά και επαναφορά τις συντάξεις όλων των δικαστικών στα επίπεδα του 2012. Διευκρίνισε επίσης ο ίδιος ότι η απόφαση αφορά και τους βουλευτές, δεδομένου ότι, βάσει νόμου, κάθε απόφαση για τις συντάξεις των δικαστών, αυτομάτως εφαρμόζεται στους βουλευτές, για όσους δηλαδή έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Στον αντίποδα αυτών απάντησε και η Αντιπολίτευση, ‘’πως η εκτελεστική εξουσία, βάσει της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και της αρχής διάκρισης των εξουσιών οφείλει να σέβεται, να συμμορφώνεται και να εκτελεί όλες τις δικαστικές αποφάσεις’’. Τώρα αν ο συγκεκριμένος υπουργός της κυβέρνησης μιλάει ως εκπρόσωπός της ή ως φυσικό πρόσωπο οφείλει να απαντήσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Ιδού το μεγάλο ερώτημα εδώ, να περικόπτονται οι συντάξεις όλων των ανθρώπων και να επιστρέφονται τα χρήματα μόνο στους δικαστές και τους βουλευτές, πόσο δίκαιο είναι; Αν ισχύσουν τα παραπάνω, πρέπει να ξέρει ο απλός πολίτης, πως και τί πληρώνει για τους δικαστές και τους βουλευτές.

Διαχρονικό  το πρόβλημα, με την  εξίσωση του λαού με τους Πληβείους της Αρχαίας Ρώμης και την ανώτερη κοινωνία με τους Πατρίκιους. Οι Πατρίκιοι μονοπωλούσαν όλα τα στρατιωτικά, πολιτικά και θρησκευτικά αξιώματα, με πάμπολλα  προνόμια, ενώ οι Πληβείοι υποδεέστεροι, διαβιούσαν φτωχοί και παραγκωνισμένοι, αν και αποτελούσαν τον μεγάλο όγκο του πληθυσμού. Δυστυχώς με την πάροδο των αιώνων δεν λέει να αλλάξει τίποτα για τους ‘’Πληβείους’’!