Χρόνος προετοιμασίας: 30΄| Χρόνος ψησίματος: 2 ώρες + | Μερίδες: 4 -6

Υλικά

1200-1500γρ αρνίσιo μπουτάκι

2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό

4 μέτριες πατάτες

2 μέτριες γλυκοπατάτες

4 μέτρια καρότα

250 γρ σελινόριζα καθαρισμένη

1 μεγάλο κυδώνι

 ¾ φλυτζανιού ελαιόλαδο

1 μεγάλο λεμόνι για ξύσμα λεμονιού

1 μεγάλο λεμόνι για χυμό λεμονιού

4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, 4-5 κλωναράκια

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1/2 φλυτζάνι νερό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Βάζουμε το αρνίσιο μπουτάκι στο κέντρο ενός ταψιού, ανοίγουμε 3-4 τρύπες με ένα κοφτερό μαχαίρι και τοποθετούμε μέσα τις σκελίδες σκόρδου. Αλείφουμε το μπουτάκι με ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλατοπίπερο. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και το καρότο σε ροδέλες. Κόβουμε τις πατάτες, τις γλυκοπατάτες, τη σελινόριζα και το κυδώνι σε μεγάλα κομμάτια, στα οκτώ, (αφαιρώντας τη φλούδα και τα κουκούτσια από το εσωτερικό μέρος του κυδωνιού). Προσθέτουμε τα λαχανικά στο ταψί γύρω από το αρνάκι. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και 1/2 φλυτζάνι νερό. Περιχύνουμε το φαγητό με το μίγμα, προσθέτουμε θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήνουμε για περίπου 40’ ή μέχρι να ροδίσει το αρνάκι. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180°C. Σκεπάζουμε το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1-1 1/2 ώρα ακόμα. Ξεσκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για 20-30’, για να πάρει λίγο ακόμα χρώμα το αρνάκι.

Πηγή: www.realfamilyfood.com