Υλικά
- 2–3 μεγάλα ωμά παντζάρια, ξεφλουδισμένα και τριμμένα
- ¾ φλιτζάνι (180 ml) φυτικό λάδι
- ½ φλιτζάνι (90 γραμμάρια) μαύρη ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι (100 g) καστανή ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 ¼ φλιτζάνι (150 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
Για το γλάσο
- 100γρ ροζ σοκολάτα σε σταγόνες
- 1 κ.σ βούτυρο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και στρώνουμε ένα ταψί ( 23×23 εκ.) με λαδόκολλα. Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα παντζάρια και τα στύβουμε ελαφρά για να φύγει η περίσσεια του χυμού. Τα αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε σε ένα μπολ το λάδι με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά. Βάζουμε τα αυγά στο μείγμα και ανακατεύουμε, ένα κάθε φορά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά. Μετά ρίχνουμε μέσα στο υγρό μείγμα τα ξηρά υλικά και μαζί τα τριμμένα παντζάρια. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχουμε τοποθετήσει στο κέντρο του. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Ήρθε η στιγμή να φτιάξουμε το γλάσο. Βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων τη σοκολάτα και το λάδι για 1 λεπτό περίπου σε 500 με 600w. Μόλις λιώσει, ανακατεύουμε λίγο και με ένα κουτάλι ή μια μαρίζ το απλώνουμε πάνω από το κέικ.
Πηγή: www.mothersblog.gr