Δράσεις για την αναβάθμιση των υπαίθριων χώρων στην 21η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής

249
karpenissi

Η 21η Τακτική Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής έλαβε χώρα την 27η Μαΐου 2024 στο Δημοτικό Κατάστημα για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σε ουσιώδη ζητήματα.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η πρόσληψη προσωπικού μέσω του προγράμματος της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) για μακροχρόνια άνεργους ηλικίας 55 έως 67 ετών, ο ορισμός Συμβολαιογράφου για σύνταξη ένορκων βεβαιώσεων για τις ανάγκες του Κτηματολογίου, καθώς και η εξουσιοδότηση Δήμαρχου για υπογραφή δανειακών συμβάσεων (αφορούν έργα αναπτυξιακού προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ).

Επιπλέον, συζητήθηκε η διαδικασία έγκρισης 1ου πρακτικού επιτροπής διαγωνισμού του έργου «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ TOY ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ (ΥΠΟΕΡΓΟ 1)» προϋπολογισμού 174.193,55€ (με Φ.Π.Α. 24% ), η διαδικασία έγκρισης 1ου πρακτικού επιτροπής διαγωνισμού για την υπηρεσία: «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΡΙΩΝ (3) ΕΤΩΝ» προϋπολογισμού 1.409.979,09 € (με Φ.Π.Α. 24%), καθώς και η έγκριση του πρακτικού επιτροπής διαγωνισμού για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ  ΕΙΔΩΝ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ  ΑΝΑΓΚΕΣ  ΤΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΓΙΑ  ΔΕΚΑΟΧΤΩ ΜΗΝΕΣ» ενδεικτικού προϋπολογισμού 42.879,03€ ΜΕ ΦΠΑ.

Επιπρόσθετα, η έγκριση πρακτικού επιτροπής διαγωνισμού για την «Συντήρηση χώρων πρασίνου Δήμου Καρπενησίου (2024-2025)» προϋπολογισμού 100.149,66 € (με Φ.Π.Α. 24%), η έγκριση 1ου  ΑΠΕ των έργων «Επισκευή υδρομάστευσης κοινότητας Μεσοκώμης» αναδόχου Βλάχου Περικλή ΕΔΕ και «Εσωτερική οδοποιία κοινότητας Δομνίστας»  αναδόχου Κορέντζελου Ιωάννη ΕΔΕ., βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων.Τέλος, η έγκριση 3ης Πρόσθετης πράξης επί Δανειστικού Συμβολαίου για τη χρηματοδότηση εκτέλεσης του υποέργου 1 «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την ανάπλαση και αναβάθμιση 33 παιδικών χαρών του Δήμου Καρπενησίου» της ενταγμένης πράξης «Δράσεις και παρεμβάσεις για την αναβάθμιση υπαίθριων χώρων του Δήμου Καρπενησίου»,  στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», καθώς και ο ορισμός συμβολαιογράφου για τη σύνταξη της 3ης πρόσθετης  πράξης, απασχόλησαν ιδιαιτέρως τη Δημοτική Επιτροπή.