Arakynthos Music Festival: 2 μέρες πολιτισμού στον Ασπρόπυργο

274
arakynthosmusicfestival

Για πρώτη φορά, οι ήχοι της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής συναντούν τη γευστική απόλαυση της τοπικής κουζίνας και τις φυσικές ομορφιές της Ευρυτανίας  και το φως της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής θα λάμψει στο γραφικό χωριό του Ασπροπύργου, φιλοξενώντας το επικείμενο Arakynthos Music Festival στις 12 έως 14 Ιουλίου 2024.

Αυτή η πρωτοποριακή εκδήλωση υπόσχεται να αναδείξει την πλούσια κληρονομιά της ελληνικής μουσικής, τοπικές γεύσεις, εκπληκτικά τοπία της Ευρυτανίας, δραστηριότητες και πολλά άλλα.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες θα αναδείξουν την ποικιλία και τον πλούτο των ελληνικών μουσικών παραδόσεων. Με τη μοναδική τους ερμηνεία σε ρουμελιώτικα, θρακιώτικα, δραμινά, κρητικά, νησιώτικα κ.α. τη χρήση παραδοσιακών οργάνων, δημιουργείται ένα μοναδικό ηχητικό ταξίδι. Νταούλι, λύρα, κλαρίνο και βιολί είναι κάποια από τα μουσικά όργανα που θα συνοδέψουν τις μουσικές βραδιές στο φεστιβάλ.

Οι μουσικοί και τα μουσικά συγκροτήματα που θα παρευρεθούν είναι τα παρακάτω: Μαυρίδης Γιώργος (Δραμινά και Θρακιώτικα), Σερμπέτια (Νίκος Τερζάκης), Farra Trio (Δάφνη Παπαστρατή), Banda Calda (Νίκος Αρμάγος, Πάνος Γουρνάκης), Μουσικοί Ψυχής (Θοδωρής Μάκκας), Κοπανιτσάνος Κωνσταντίνος, Κακλής Γιάννης (Κρητικά).

Οι επισκέπτες θα έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να απολαύσουν τις αυθεντικές γεύσεις της τοπικής κουζίνας (Carpinus beer, τσαλαφούτι, προσούτο, πέστροφες) να εξερευνήσουν τη φύση της περιοχής μέσα από ποδηλασία και πεζοπορία σε συνεργασία με την έμπειρη ομάδα Bike Hike Greece, και να ζήσουν τη μαγεία του νυχτερινού ουρανού μέσα από μια εκδήλωση παρατήρησης ουράνιων σωμάτων την οποία θα συντονίσει ο Δεληγεωργόπουλος Δημήτριος.

Το Arakynthos Music Festival δεν είναι απλώς μια σειρά εκδηλώσεων, αλλά μια απόδειξη της αγάπης μας για τη φύση και τη δέσμευσή μας να αναδείξουμε τον τόπο μας. Με βασική αρχή την προστασία και τη σεβασμό προς το περιβάλλον, το φεστιβάλ μας προσφέρει μια αυθεντική εμπειρία που απευθύνεται σε όλους όσους επιζητούν να συνδεθούν με τη φύση και να απολαύσουν τη γνήσια ομορφιά του τόπου μας.

Αναζητήστε σχετικές πληροφορίες για τη διοργάνωση στα ακόλουθα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: podilatodromiogr@gmail.com, arakynthosmusicfestival@gmail.com, τηλ. 6944292528 (Χάρης Κλαδούχος).

Υπεύθυνος επικοινωνίας για την διοργάνωση του Φεστιβάλ εκ μέρους του Συλλόγου μας είναι ο κύριος Χάρης Κλαδούχος.