Γλέντι με τους Κυρατζήδες στο Ραπτόπουλο

597
glenti

Την Κυριακή 18 Αυγούστου 2024 θα πραγματοποιηθεί στο Ραπτόπουλο παραδοσιακή βραδιά με έναρξη στις 21.00 και είσοδο ελεύθερη. Η εκδήλωση θα συμπεριλαμβάνει αναβίωση παραδοσιακών εθίμων, προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων και φυσικά στο τέλος θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό γλέντι υπο τους ήχους του συγκροτήματος.

 Οι Κυρατζήδες είναι μουσικοί που παρίστανται συχνά σε γλέντια και σε πανηγύρια με το παραδοσιακό συγκρότημά τους και εστιάζουν κυρίως στη μουσική παράδοση της Πίνδου και επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα. Το νεαρό της ηλικίας τους έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην παρουσία πολλών νέων ανθρώπων σε παραδοσιακές εκδηλώσεις,γλέντια και πανηγύρια σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως επέλεξαν το όνομα του συγκροτήματος από τους πλανόδιους πραματευτάδες που, ξεκινώντας από την Πίνδο, διέτρεχαν με τα καραβάνια τους τα Βαλκάνια, μεταφέροντας τραγούδια και σκοπούς. Στους «Κυρατζήδες» συμμετέχουν οι: Δημήτρης Μπρέντας (κλαρίνο), Νίκος Σκαφίδας (βιολί-τραγούδι), Νίκος Αγγελόπουλος (λαούτο), Αλέξης Νόνης (κρουστά) και Αχιλλέας Χαχάμης (τραγούδι). Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι οι: Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Ραπτοπούλου, Δήμος Αγράφων, ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και o Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.