Παραχώρηση μηχανήματος και διακοπή εργασιών στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

326
images dimos karpenisiou

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Αυγούστου η 16η Συνεδριαση (Τακτικη μεικτη) του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου, η οποία πραγματοποιήθηκε δια ζώσης (στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην οδό Ν. Τσιαμπούλα -κτίριο ΚΑΠΗ 3 ος όροφος),αλλά  και με τηλεδιάσκεψη, μέσω της εφαρμογής Zoom.

Στη Συνεδρίαση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η τροποποίηση τεχνικού Προγράμματος – Αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων- εξόδων οικ. έτους 2024 (εισήγηση Δημοτικής Επιτροπής – εισηγητές ο αντιδήμαρχος κ. Λερογιάννης Δημήτριος και η αντιδήμαρχος κ.Κόγια Παρασκευή), και η έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού εσόδων- εξόδων B’ τριμήνου του έτους 2024 (εισήγηση Δημοτικής Επιτροπής – εισηγήτρια η αντιδήμαρχος κ.Κόγια Παρασκευή).

Ακόμη, λόγος έγινε για την έγκριση εκμίσθωσης από την εταιρεία COSMOTE του ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ, Δημοτικής έκτασης στην Κοινότητα Άμπλιανης, για εγκατάσταση σταθμού βάσης (εισηγητής ο αντιδήμαρχος κ. Σταμάτης Ιωάννης), για τη  δαπάνη για κάλυψη εξόδων ταφής και κηδείας δημότη Δ.Καρπενησίου (εισηγήτρια η αντιδήμαρχος κ. Σβερώνη Χριστίνα), αλλά και για την παραχώρηση του μηχανήματος έργου (UNIMONG ΜΕ 133079 ΙΧ) ιδιοκτησίας του Δήμου Καρπενησίου στην Π.Ε. Ευρυτανίας για τις ανάγκες λειτουργίας του Χιονοδρομικού κέντρου Καρπενησίου (εισηγητής ο αντιδήμαρχος κ. Ιβρος Ιωάννης).

Επίσης, συζητήθηκε η παραχώρηση οχήματος ΚΗΙ 4364 ιδιοκτησίας του Δήμου Καρπενησίου για χρήση οχήματος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου (εισηγητής ο αντιδήμαρχος κ. Ιβρος Ιωάννης), η παραχώρηση οστεοθυρίδων στο κοιμητήριο Καρπενησίου (εισηγητής ο αντιδήμαρχος κ. Σταμάτης Ιωάννης), η παραχώρηση δικαιώματος για σύσταση μονού οικογενειακού τάφου στο κοιμητήριο της Δ.Κ. Καρπενησίου (εισηγητής ο αντιδήμαρχος Σταμάτης Ιωάννης) και η παραχώρηση δικαιώματος για σύσταση διπλού οικογενειακού τάφου στο κοιμητήριο της Δ.Κ. Συγκρέλλου (εισηγητής ο αντιδήμαρχος κ. Σταμάτης Ιωάννης).

Τέλος, επι τάπητος τέθηκε η αποδοχή ή μη των απόψεων της υπηρεσίας επί της από 24-7-24 ένστασης του κ. Φουντζήλα Βασιλείου κατά της σιωπηρής απόρριψης της ειδικής δήλωσης διακοπής εργασιών του έργου «Αποκατάσταση βατότητας δρόμων προς οικισμό Ασπρούδια Κοιν. Καρίτσας και προς νεκροταφείο Μεγ. Χωριού» (εισηγητής ο αντιδήμαρχος κ.Λερογιάννης Δημήτριος), αλλά και η γνωμοδότηση για τον καθορισμό των οριογραμμών του Κακορέματος (εισηγητής ο αντιδήμαρχος κ. Λερογιάννης Δημήτριος).