Επανεκκίνηση των εργασιών στη Βαρβαριάδα

217
spanos20221

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου 2024.

Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε δια ζώσης, στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Λ. Καλυβίων 2, 3ος όροφος – Λαμία), αλλά και μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, ώστε να έχουν δυνατότητα πρόσβασης και συμμετοχής όλοι οι δημοσιογράφοι ή εκπρόσωποι των ΜΜΕ, από κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός αναφέρθηκε στο σύνολοτων έργων που χρηματοδοτήθηκαν, ξεκίνησαν ή ολοκληρώθηκαν, αλλά και σε σειρά δράσεων και παρεμβάσεων ανά τομέα. Ενδεικτικά, επισημαίνεται ότι κατά το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου:

  • Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου Δάφνης – Παπαδιάς, στην Π.Ε. Ευρυτανίας, αρχικού προϋπολογισμού 74.000 ευρώ.
  • Επανεκκίνησαν οι εργασίες και ολοκληρώθηκαν ήδη οι ασφαλτοστρώσεις σε τμήμα 2,2 χλμ. του έργου Άγραφα –Βαρβαριάδα. Ακολουθούν προπαρασκευαστικές εργασίες (κράσπεδα κλπ.) για να ασφαλτοστρωθεί και το τελευταίο τμήμα του κεντρικού δρόμου ως τη διασταύρωση των Αγράφων.
  •  «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ. Αντικείμενο του έργου είναι η συντήρηση και αναβάθμιση των Η/Μ εγκαταστάσεων στους κόμβους, στα φωτιστικά σώματα και στους φωτεινούς σηματοδότες του οδικού δικτύου, όπως και η αντικατάσταση των φωτιστικών στην γέφυρα Επισκοπής.