Μπάρες με φουντούκια, βερίκοκα, κακάο και κανέλα

139
sintagi 3

Υλικά

1½ φλιτζ. τσαγιού φουντουκόψιχα

 1½ φλιτζ. τσαγιού βερίκοκα ξερά, χωρίς κουκούτσι

 1 κουτ. σούπας μούσλι (νιφάδες δημητριακών)

 50 γρ. κακάο

 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη

 Ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση

όλα τα υλικά μαζί με 4-5 κουτ. σούπας νερό στον πολυκόφτη που διαθέτουμε, μέχρι να γίνουν σαν σφιχτή ζύμη. Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Το πιέζουμε με τα χέρια μας και το ανοίγουμε σε ένα ισόπαχο παραλληλόγραμμο περίπου 20 x 30 εκ. Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες, μέχρι να κρυώσει και να σφίξει. Το κόβουμε σε 12 κομμάτια και τυλίγουμε σε μικρές λαδόκολλες ή διαφανείς μεμβράνες. Παίρνουμε μαζί μας όσες μπάρες θέλουμε και τις υπόλοιπες τις διατηρούμε στο ψυγείο.

Πηγή: www.gastronomos.gr