Δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα από τον Δήμο Αγράφων

51

Ο Δήμος Αγράφων ανακοίνωσε την προσφορά δωρεάν διαδικτυακών / υβριδικών μαθημάτων (online και σε φυσική τάξη) στα φιλολογικά μαθήματα.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μία κοινωνική δράση του Δήμου Αγράφων σε συνεργασία με το φιλολογικό φροντιστήριο «ΛΕΞΗ». Έτσι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου, στο πλαίσιο της κοινωνικής παρουσίας του φροντιστηρίου και του ρόλου του ως εκπαιδευτικού οργανισμού, σύμφωνα με την οποία οφείλει –όπως πιστεύουμε– να συνιστά πρότυπο κοινωνικών δράσεων προσφοράς κι αλληλεγγύης, η «Λέξη», σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Αγράφων, θα προσφέρει δωρεάν υβριδικά/διαδικτυακά μαθήματα (ON LINE ΣΕ ΦΥΣΙΚΗ ΤΑΞΗ), για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, στα γνωστικά αντικείμενα που διδάσκονται στο φροντιστήριο:

  • Νεοελληνική Γλώσσα & Λογοτεχνία,
  • Αρχαία Ελληνικά,
  • Λατινικά και
  • Ιστορία

στους μαθητές και τις μαθήτριες που φοιτούν στη Β’ και Γ΄τάξη του Λυκείου, των σχολείων του Δήμου Αγράφων, που δεν έχουν τη δυνατότητα για ενισχυτική διδασκαλία, μαθησιακή υποστήριξη και φροντιστηριακή προετοιμασία για τα μαθήματα του σχολείου και για την προετοιμασία τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Προτεραιότητα για την κάλυψη των προσφερόμενων θέσεων θα έχουν μαθητές και μαθήτριες οι οικογένειες των οποίων πληρούν κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια (π.χ. πολυτεκνίας, μονογονεϊκών οικογενειών, αναπηρίας, ετήσιου εισοδήματος κ.λπ.), σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θέσει ο Δήμος Αγράφων.

«Με πολλή χαρά περιμένουμε όσα παιδιά χρειάζονται και επιθυμούν την παράλληλη φροντιστηριακή στήριξη, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στον ωραίο αγώνα της γνώσης και να μην υπολειφθούν σε τίποτε, λόγω των γεωγραφικών περιορισμών ή αποστάσεων, από τους υπόλοιπους συμμαθητές τους ανά την Ελλάδα» αναφέρει ο Δήμος.

Πληροφορίες από Δευτέρα έως Παρασκευή 7.30πμ – 15.00μμ

στο τηλέφωνο: 22373 51318

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Καρδαμπίκης δήλωσε στον Ευρυτανικό Παλμό «Ο Δήμος Αγράφων σε προσπάθεια στήριξης των οικογενειών, σε συνέχεια των πολλών ενεργειών που κάνει, έκανε αποδεκτή την προσφορά του φροντιστηρίου. Οι ελλείψεις στα σχολεία συνεχίζονται και τα παιδιά μας πρέπει να είναι ανταγωνιστικά. Ένα παιδί στο Ραπτόπουλο δεν έχει καμία σχέση με ένα παιδί στο Καρπενήσι. Στο Καρπενήσι έχει τη δυνατότητα να πάει στο φροντιστήριο και καλά κάνει. Είναι μια καλή πρόταση, μια καλή ευκαιρία, την οποία οι οικογένειες και τα παιδιά πρέπει να αδράξουν. Παλαιότερα είχαν γίνει ξανά δωρεάν διαδικτυακά φροντιστήρια στα οποία η συμμετοχή ήταν ελάχιστη. Πρέπει η προσπάθεια να υποστηριχτεί και από τις ίδιες τις οικογένειες.»