Κόντρα για τη μίσθωση αποθήκης στην Κρέντη

3
untitled
untitled
  • Καταγγελία Μπαμπαλή
  • Τι απαντά ο Καρδαμπίκης

Μετά από σχετικό έλεγχο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ακυρώθηκε η απόφαση της δημοτικής επιτροπής του Δήμου Αγράφων περί έγκρισης πρακτικών μίσθωσης ακινήτου για τις ανάγκες στέγασης μηχανοστασίου και αποθήκης, ως μη νόμιμη.

Τα πρακτικά μίσθωσης του ακινήτου στην περιοχή Κρέντη του Δ.Κ. Κερασοχωρίου, εγκρίθηκαν για τις ανάγκες του Δήμου, με μηνιαίο ενοίκιο 1.000 ευρώ. Ωστόσο κατά τον έλεγχο της Αποκεντρωμένης  η απόφαση ακυρώθηκε γιατί «Eσφαλμένα ορίσθηκαν οι ίδιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τους αναπληρωτές τους και στις δύο Επιτροπές».

Kαταγγελία Μπαμπαλή

Σε ανάρτησή του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Θεόδωρος Μπαμπαλής, καταγγέλλει: 

“Αποθήκη με μηνιαίο μίσθωμα 1.000 ευρώ αποφάσισε να ενοικιάσει ο Δήμος μας, κατά την τελευταία συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Η αποθήκη ανήκει σε ιδιώτη ο οποίος θα εισπράττει το ανωτέρω ποσό για 10 χρόνια!

Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Αγράφων είχε ενοικιάσει αποθήκη πριν από 6  χρόνια (2018) με μηνιαίο μίσθωμα 150 ευρώ, στην έδρα του Δήμου μας το Κερασοχώρι και σε απόσταση 10 μέτρων από το Δημαρχείο, ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες του, αλλά και να ελέγχει την κατάσταση. Τώρα η σημερινή Δημοτική αρχή αποφάσισε πως αυτός ο χώρος δεν ήταν κατάλληλος και επέλεξε άλλον σε απομακρυσμένο σημείο, χωρίς δυνατότητα ελέγχου εισαγωγής και εξαγωγής υλικών από αυτόν με το ανωτέρω ποσό.

Εξ’ όσων γνωρίζουμε σε ολόκληρο το Δήμο δεν υπάρχει ανάλογο ποσό για ενοικίαση οποιουδήποτε χώρου, ούτε από ιδιώτες! Όσα κτίρια έχει παραχωρήσει ο Δήμος Αγράφων σε ιδιώτες, έχουν ενοικιαστεί με ψίχουλα (20, 30, 50) ευρώ το μήνα. Φαίνεται πως οι άρχοντες του τόπου μας είναι πολύ ανοιχτοχέρηδες και δεν διστάζουν να………. πληρώσουν αδρά όταν το χρήμα είναι βέβαια δημόσιο και όχι δικό τους και “εξυπηρετούν” τους ημετέρους στο ακέραιο! Τα συμπεράσματα δικά σας!».

Τι απαντά ο Καρδαμπίκης στον Ευρυτανικό Παλμό

Μετά το δημοσίευμα για το πολυσυζητημένο ακίνητο στην Κρέντη που ακύρωσε η Αποκεντρωμένη μετά από καταγγελία της αντιπολίτευσης με μίσθωση προς 1000 ευρώ, ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης, απαντά στον Ευρυτανικό Παλμό:

«Συνολικά το ακίνητο είναι 350 τ.μ. συν έναν πολύ μεγάλο περιβάλλοντα χώρο. Έχει τουαλέτες πάνω- κάτω. Ο χώρος αυτός επιλέχθηκε γιατί έχει πολύ μεγάλο υπόγειο 300 τ.μ. για να μπορούν οι εργάτες τον χειμώνα να δουλεύουν εκεί. Ακόμη, έχει δεξαμενές με καύσιμα. Συγχρόνως, θέλουμε εκεί να συγκεντρώσουμε όλα τα μηχανήματα του Δήμου που τώρα είναι εκτεθειμένα. Να γίνει η αποκέντρωση στο Κερασοχώρι, να μπορεί να γίνει αποθήκη με όλα τα υλικά του Δήμου, αλλά και να μπορεί εκεί να γίνεται ένα μικρό σερβις των οχημάτων. Αυτός ο διαγωνισμός ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη, αλλά, θα ξαναβγεί και όποιος θέλει μπορεί να προσέλθει να δώσει κι άλλα κτίρια κατάλληλα. Επίσης, όποιος θέλει μπορεί να πάει να δει το συγκεκριμένο κτίριο. Δεν κάνουμε διαφήμιση. Εμείς θέλουμε να βελτιώσουμε τον Δήμο.

Ο χώρος, μάλιστα, είναι πρώην βενζινάδικο και εκεί θα μπορούμε να κάνουμε και κάποια πράγματα μόνοι μας και να μην χρειάζεται να πληρώνουμε για να τα κάνουμε έξω. Δεν γίνεται να φτιάξουμε έναν χώρο ενιαίο και να λυθούν όλα μας τα προβλήματα.

Επίσης, είναι και ένα κτίριο κοντά στο Δημαρχείο, όπου είναι η βάση του Δήμου.

Ουσιαστικά, η Αποκεντρωμένη το ακύρωσε γιατί η όλη διαδικασία δεν έγινε όπως έπρεπε και πολύ καλά έκανε. Εάν δεν κάναμε σωστά τη διαδικασία, καλά έκανε και την ακύρωσε. Από εκεί και πέρα θα ξαναγίνει ο διαγωνισμός και όσοι πιστοί ας προσέλθουν. Εμείς, κάποια στιγμή θα πρέπει να νοικοκυρέψουμε τον Δήμο μας.

Για οτιδήποτε θέλουν μπορούν να προσέλθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο τρείς μήνες τώρα δεν είχαν έρθει να εκφράσουν κάποια αντίδραση. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάμε σε άλλο κτίριο».