Αρνάκι κατσαρόλας

160
sintagi6

Υλικά

2 κιλά σπάλα αρνίσια σε κύβους

2 κουταλιές λάδι

2 κουταλιές αλεύρι

2 κουταλιές πελτές ντομάτας

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

3 φλ. ζωμό κότας ή βοδινού

1 φλ. λευκό, ξηρό κρασί

3 κλωναράκια θυμάρι

3 φύλλα δάφνης

1 κιλό πατατούλες

2 δέσμες φρέσκα κρεμμυδάκια

2 δέσμες πολύ μικρά καροτάκια

250 γρ. πολύ μικρά μανιταράκια,

1½ φλ. μπιζέλια

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη, βαριά κατσαρόλα και κοκκινίζετε μέσα το κρέας τμηματικά (σε τρεις δόσεις), για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά, απ’ όλες τις μεριές και το βγάζετε από την κατσαρόλα. Προσθέτετε το αλεύρι, τον ντοματοπελτέ και τα σκόρδα και τα ανακατεύετε για 2 περίπου λεπτά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το ζωμό και το κρασί ανακατεύοντας. Προσθέτετε το θυμάρι και τα φύλλα δάφνης και αφήνετε το μίγμα να κοχλάσει, σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Επιστρέφετε το κρέας στην κατσαρόλα και όταν το φαγητό κοχλάσει ξανά, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και το σιγοψήνετε για 1 ώρα και 10 λεπτά, ανακατεύοντάς το πότε-πότε. Προσθέτετε  τις πατατούλες και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά. Ύστερα, βάζετε μέσα τα καροτάκια, τα μανιταράκια, τα μπιζέλια και τα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 20 περίπου λεπτά. Ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράζει μέχρι να δέσει η σάλτσα του.

Πηγή: www.xrysessyntages.com