Μπισκότα μελομακάρονο

237
sintagi mel

Υλικά

165 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ. βρώμη αλεσμένη

50 γρ. ηλιέλαιο

40 γρ. χυμός πορτοκαλιού ξύσμα μισού πορτοκαλιού

55 γρ. σιρόπι αγαύης

1/4 κ.γ. σόδα

1 κ.γ. κανέλα

1/2 κ.γ. γαρίφαλο

5 γρ. baking powder

Για το σιρόπι

4 κ.σ. χυμός πορτοκάλι

65 γρ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την βρώμη, το baking powder, την κανέλα και το γαρίφαλο. Σε ένα άλλο βάζουμε το σιρόπι αγαύης, το ηλιέλαιο, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού στον οποίο έχω ρίξει μέσα την σόδα. (τη στιγμή που αφρίζει, τότε τον ρίχνω). Αφού ανακατέψουμε τα υγρά υλικά, ρίχνουμε σταδιακά τα στερεά κι ανακατεύουμε ώσπου να ενσωματωθούν. Αρχικά ανακατεύουμε με μαρίζ και τέλος χρησιμοποιούμε τα χέρια για να πλάθουμε τη ζύμη. Αλευρώνουμε μια επιφάνεια, ανοίγουμε την ζύμη με πλάστη σε παχιά στρώση και με κουπ πατ κόβουμε σε μπισκότα. Τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 17 περίπου λεπτά. Λίγο πριν γίνουν κάνουμε το σιρόπι διαλύοντας σε ένα σαγανάκι την ζάχαρη με τον χυμό. Βγάζουμε τα μπισκότα από τον φούρνο, τα τοποθετούμε σε σχάρα κι αμέσως μετά (μην προλάβουν και κρυώσουν) τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και τα περιχύνουμε με το σιρόπι (μια κουταλιά στο καθένα). Τα αφήνουμε να ρουφήξουν το σιρόπι! Προαιρετικά πασπαλίζουμε με κοπανισμένο καρύδι. Το σιρόπι μπορείτε να το παραλείψετε. Απλά αυτό τα κάνει να θυμίζουν ακόμα πιο πολύ μελομακάρονα.

Πηγή: www.glow.gr