Υλικά
1 φλιτζάνι βρώμη (100 γραμμάρια)
¾ φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης (90 γραμμάρια)
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας έλαιο καρύδας λιωμένο και ελαφρώς κρυωμένο
1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
½ φλιτζάνι maple syrup (120 ml) ή μέλι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη βρώμη, την κανέλα, το baking powder και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ βάλτε το έλαιο καρύδας, το αυγό και τη βανίλια. Ανακατέψτε και στη συνέχεια προσθέστε το maple syrup ή το μέλι και ανακατέψτε ξανά. Προσθέστε το υγρό μείγμα στο μπολ με τα στερεά και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Στη συνέχεια σχηματίστε τα μπισκότα και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 11 με 14 λεπτά.
Πηγή: www.mothersblog.gr