Χρόνος προετοιμασίας: 20’ | Χρόνος αναμονής: 1 ώρα | Μερίδες: 8
Υλικά
300 γρ αλεσμένα μπισκότα
200 γρ σοκολάτα μαγειρικής
100 ml γάλα
Για την κρέμα
500 ml γάλα
80 γραμμάρια σιμιγδάλι
100 γρ ζάχαρη
200 γρ καρύδα
Για το γλάσο
100 ml γλυκιά κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια σοκολάτας κουβερτούρα
40 γρ βούτυρο
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα και την προσθέτουμε στο αλεσμένο μπισκότο. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μπισκότο στην φόρμα του κέικ και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Πιέστε το με τα χέρια σας για να αποκτήσετε μια επίπεδη επιφάνεια. Βάζουμε μισό λίτρο γάλα, τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι στο κατσαρολάκι, ανακατεύουμε και το βάζουμε να βράσει. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην κάψει το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η γέμιση. Βάζουμε την καρύδα στο ψημένο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε. Απλώστε τη γέμιση στα μπισκότα. Όταν κρυώσει η γέμιση, περιχύνετε με το γλάσο που φτιάξατε από την κρέμα γάλακτος, μαύρη σοκολάτα και βούτυρο. Αφήστε να κρυώσει εντελώς.
Πηγή: xrysoskoufaki.gr