Ρύζι με κοκκινιστά ρεβύθια & μελιτζάνες
Υλικά
200 γρ. ρεβύθια
300 γρ. μελιτζάνες, σε κυβάκια
250 γρ. χυμός ντομάτας
2 κρεμμύδια
5 σκελίδες σκόρδο
15 γρ. μαϊντανός, βασιλικός
7 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι
2 φλ. μπασμάτι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβύθια. Την επομένη τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να τα καλύπτει και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Δεν βάζουμε πολύ νερό, για να μην γίνουν σούπα. Θέλουμε να εξατμιστούν στο τέλος τα υγρά και να μείνουν με την σάλτσα τους τα ρεβύθια. Οπότε καλό είναι να προσθέσουμε στην πορεία λίγο νερό, αν χρειαστεί. Στο μεταξύ πολτοποιούμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μυρωδικά. Όταν τα ρεβύθια έχουν αρχίσει να μαλακώνουν, προσθέτουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά, τις μελιτζάνες και την ντομάτα. Όταν δέσει η σάλτσα και τα ρεβύθια είναι πια μαλακά (al dente πρέπει να είναι) προσθέτουμε το λάδι, αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε να πάρουν μια τελευταία βράση. Συνοδεύουμε με μπασμάτι, κινόα, κεχρί, πλιγούρι ακόμα και με κοφτό ζυμαρικό.
Πηγή: www.theveggiesisters.gr