Site icon evrytanikospalmos.gr

Καλαμαράκια κοκκινιστά με πράσα και κρεμμυδάκια

kalamari katsarola kokkinisto kremmydia prasa

Υλικά

800 γρ. καλαμαράκια κομμένα σε μέτρια κομμάτια

4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

4 πράσα μόνο το λευκό μέρος

80 ml ελαιόλαδο

1 κονσέρβα αποφλοιωμένο ντοματάκια

3 κόκκοι μπαχάρι

1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

3/4 φλ. τσαγιού άνηθος ψιλοκομμένος

1 μεγάλη πατάτα

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα καλαμάρια, τα κόβετε σε ροδέλες και τα βάζετε μαζί με τα πλοκάμια τους σε μια μεγάλη κατσαρόλα σκέτα, χωρίς νερό. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα με το καπάκι τους και σιγοβράζετε τα καλαμαράκια σε μέτρια φωτιά για 3-4΄ή μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους. Προσθέτετε και τα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε να αχνίζετε τα υλικά, ανακατεύοντας συχνά για 8-10΄. Μετά προσθέτετε το ελαιόλαδο, τα ντοματάκια με το χυμό τους, το μπαχάρι, τη καπνιστή πάπρικα και τόσο νερό ώστε η στάθμη του να φτάσει λίγο πιο κάτω από τη μέση της κατσαρόλας. Αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Μόλις πάρουν βράση ρίχνετε τα πράσα και τη πατάτα ολόκληρη, μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζετε το φαγητό σας, με μισοσκεπασμένη τη κατσαρόλα, για 50΄ ή μέχρι να μαλακώσουν καλά τα καλαμαράκια και να δέσει καλά και μελώσει η σάλτσα του. Διορθώνετε, μετά από δοκιμή, το αλατοπίπερο, ρίχνετε τον άνηθο, ανακατεύετε, αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρετε το φαγητό σας περιχυμένο προαιρετικά με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Το συνοδεύετε μόνο με ζεστό ψωμί ή με πατάτες τηγανιτές, ρύζι πιλάφι ή ζυμαρικό επιλογής σας.

Exit mobile version