Koρμός πάστα ταψιού

677
sintagi
ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά

2 πακέτα μπισκότα πτι μπέρ

100 γρ. άχνη ζάχαρη

250 γρ. βιτάμ

4 κ.σ. κακάο

1 φλ. ελληνικ. καφέ κονιάκ

200 ml γάλα φρέσκο

Για την σαντιγί

2 μορφατ

1 ζαχαρούχο γάλα

Για το γλάσσο

50 γρ. κρέμα γάλακτος

250 γρ. κουβερτούρα

2 κ.σ. βιτάμ

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μπολ βιτάμ, άχνη, κακάο και τα δουλεύουμε 5’ λεπτά. Ρίχνουμε το κονιάκ. Βουτώντας τα μπισκότα στο γάλα τα σπάμε μέσα στο μείγμα. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Βάζουμε το μείγμα στο ταψί (30χ27) και το ισιώνουμε. Για την σαντιγί χτυπάμε 2 μόρφατ με το ζαχαρούχο γάλα. Την απλώνουμε απαλά πάνω στο γλυκό. Το βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει. Για το γλάσσο βάζουμε στην κατσαρολάκι στην εστία στο χαμηλό 250 γρ. κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί. Σπάμε μέσα 250 γρ. κουβερτούρα. Ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα 2 κ.σ. βιτάμ. Ανακατεύουμε συνέχεια κατά διαστήματα μέχρι να κρυώσει. Βγάζουμε το κρύο γλυκό και ρίχνουμε απαλά το γλάσσο.

Πηγή: www.thermisnews.gr