Υλικά
2 κεσεδάκια γιαούρτι
1 ποτήρι ζάχαρη
ξύσμα από 5 μανταρίνια
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι χυμό στημένα μανταρίνια
6 αυγά
2 φακελάκια μπέικιν
2 βανίλιες
2 πακέτα φύλλα κρούστας
Για το σιρόπι
2 μέρη ζάχαρη
3 μέρη νερό
φλούδα από 2 μανταρίνια
Φιλέ αμυγδάλου για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα ταψί μέχρι να ομογενοποιηθούν εκτός από τα φύλλα κρούστας. Αφού τελειώσουμε το ανακάτεμα σπάμε ακατάστατα τα φύλλα κρούστας μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε. Ψήνουμε το μείγμα στους 170 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Για το σιρόπι βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 5 λεπτά και με ζεστό σιρόπι περιχύνουμε την μανταρινόπιτα, αφού πρώτα την έχουμε κόψει σε κομμάτια. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου.
Πηγή: www.tasty-guide.gr