Site icon evrytanikospalmos.gr

Μοσχάρι λεμονάτο με λαχανικά

recipe

Υλικά

800 γρ. μοσχάρι σπάλα κομμένο σε κύβους

2 πατάτες μετρίου μεγέθους

2 κολοκυθάκια

2 καρότα

2 πράσα

1 κλωναράκι σέλερι

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1/2 κ. γλυκού θυμάρι ξερό

1/2 κ. γλυκού ρίγανη ξερή

1/2 κ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη

40 ml ελαιόλαδο

Χυμός από 2 λεμόνια

1 κ. σούπας αλεύρι

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα λαχανικά μας σε μικρά κομμάτια, κύβους ή ροδέλες. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχάρι μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα πράσα και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το θυμάρι, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και ζεστό νερό από το βραστήρα μέχρι που να σκεπάζει σχεδόν τα υλικά μας. Ανακατεύουμε ελαφρά. Μόλις το νερό πιάσει βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 45 λεπτά. Εντωμεταξύ ελέγχουμε αν χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον νερό. Μετά τα 45 λεπτά προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και το σέλερι και μαγειρεύουμε για άλλα 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν και να χυλώσει η σάλτσα μας. Ελέγχουμε ξανά αν χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον νερό.5 λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε τη σάλτσα μας ακόμα λίγο πιο πηχτή τη δένουμε με αλεύρι ή κορν φλάουρ.

Πηγή: www.mednutrition.gr

Exit mobile version