Νέα Ευρυτανικά προϊόντα

289
fresko

Διαθέσιμα και εκλεκτά

Τα τελευταία χρόνια οι μικρές παραγωγικές μονάδες του τόπου μας έχουν ξεχωρίσει για τα μοναδικά προϊόντα που παράγουν και τυποποιούν. Με ενδιαφέρουσες συσκευασίες, σύγχρονες τεχνικές μάρκετινγκ, ανταγωνιστικές τιμές, και πάνω απ’ όλα με την αυθεντικότητα της Ευρυτανίας, έχουν ήδη κατακτήσει το αγοραστικό κοινό. Ας γνωρίσουμε μερικά από τα νέα προϊόντα των Ευρυτάνων παραγωγών.

carpinus

Carpinus Cherry Saison

Η καινούργια μπύρα της μικροζυθοποιίας Ευρυτανίας, έχει έρθει για να προστεθεί στις ήδη δημοφιλείς μπύρες της μικρής ζυθοποιίας του κ. Νίκου Αντωνόπουλου. Ξανθοκόκκινη, ελαφρώς υπόξινη, με άρωμα και γεύση από τα κεράσια του τόπου που παράγεται. Ο τύπος της μπύρας είναι Saison με αλκοόλ (ABV) 6,5 %. Η όξινη, φρουτώδης γεύση της οφείλεται σε ένα μοναδικό συνδυασμό: Βύνης Κριθαριού, Βύνης Σιταριού, Κερασιών και Λυκίσκου.

fresko

Freskos Φιλέτα Πέστροφας Πανέ

Εκμεταλλευόμενοι την απαράμιλλη φυσική ομορφιά της Ευρυτανίας τα δροσερά νερά των πηγών της κοιλάδας της Ποταμιάς στο Καρπενήσι, η ιχθυοκαλλιέργεια Fresko, συσκευάζει και διαθέτει ένα ακόμα προϊόν μετά τα δημοφιλή φιλέτα καπνιστών φιλέτων με τα οποία ξεκίνησε. Το νέο προϊόν είναι χωρίς συντηρητικά και είναι πλούσιο σε Ω3 και με φίνα γεύση και έτοιμο για κατανάλωση. Διατίθεται και σε αλυσίδες μεγάλων σούπερ μάρκετ.

ΑΓΡΑΦΙΩΤΙΚΟ copy

Αγραφιώτικο Τυροκομείο Κουτρομάνος

Ένας μοναδικός συνδυασμός με αιγοπρόβειο τυρί, με σκόρδο, πάπρικα, τσίλι, πιπέρι, μαϊντανό, κρεμμύδι, ρίγανη, λάδι και βασιλικό. Το χειροποίητο τυρί εξαιρετικής ποιότητας από 100% ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα της περιοχής των Αγράφων, κάθε μπουκιά του είναι ένα ταξίδι στο χρόνο, μία γεύση της ελληνικής γης. Είτε το απολαμβάνεται μόνο του, είτε πάνω από μια ζεστή σαλάτα, είτε το συνδυάζεται με ελιές και κρασί, το Άγραφιώτικο είναι μία νόστιμη υπενθύμιση της πλούσιας ιστορίας και της φυσικής ομορφιάς των βουνών των Αγράφων. Φτιαγμένο με αγάπη και με το εξαιρετικής ποιότητας αιγοπρόβειο γάλα και τις μοναδικές γεύσεις στον άγριων βοτάνων της περιοχής των Αγράφων από το Τυροκομείο Κουτρομάνος.