Νηστίσιμος κορμός

6910
recipe

Υλικά

2 πακέτα πτι μπερ

1 κούπα καρύδια

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα νερό

250 γραμμάρια βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας κονιάκ

1 κουταλιά της σούπας γεμάτη κακάο

1 κουβερτούρα

200 γραμμάρια τρούφα

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία σε μια κατσαρόλα. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύουμε αρκετή ώρα με σύρμα, έτσι ώστε να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κακάο και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ανοίγουμε το ένα πακέτο πτι μπερ. Τα σπάμε σε κομματάκια και τα προσθέτουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να απλωθεί καλά το κακάο παντού. Μετά προσθέτουμε τα καρύδια και το κονιάκ και ανακατεύουμε. Ανοίγουμε και το δεύτερο πακέτο πτι μπερ. Σπάμε τα κομμάτια και τα προσθέτουμε, ανακατεύοντας διαρκώς  μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά. Παίρνουμε μια φόρμα κέικ και τη ντύνουμε με μεμβράνη στο εσωτερικό της. Απλώνουμε το μείγμα με μια κουτάλα ή σπάτουλα για να πάει παντού. Τυλίγουμε από πάνω με μεμβράνη και αφήνουμε τον κορμό στην κατάψυξη να παγώσει. Λιώνουμε την κουβερτούρα (μπεν μαρί) και την αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσει. Βγάζουμε τον κορμό από την κατάψυξη και τον βγάζουμε από την μεμβράνη και τη φόρμα. Τον γυρίζουμε ανάποδα σε ένα πιάτο και προσθέτουμε την κουβερτούρα από πάνω. Με ένα μεγάλο κουτάλι απλώστε την κουβερτούρα να πάει παντού. Τέλος, προσθέτουμε την τρούφα από πάνω για ντεκόρ.

Πηγή: www.eatforhealth.gr