Site icon evrytanikospalmos.gr

Πάστα φλώρα κεράσι

recipe

Υλικά

Για τη βάση

330 γρ βούτυρο

8 κ.σ. καστανή ζάχαρη

1 κ.σ. μπέικινγκ πάουντερ

2 βανιλίνες

2 αυγά

370 γρ αλεύρι  ΓΟΧ

Για τη γέμιση

2 σφηνάκια κονιάκ

300 γρ. μαρμελάδα κεράσι

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ζυμώνοντας και προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειάζεται μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα δάχτυλα. Τυλίγουμε αμέσως τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Χωρίζουμε τη ζύμη, σε δύο μέρη. Κρατάμε το 1/3 και το κάνουμε ένα λεπτό κορδόνι, το οποίο και κόβουμε σε όσα κορδόνια χρειαζόμαστε για το σχέδιο μας. Τα υπόλοιπα 2/3 τα ανοίγουμε σε φύλλο. Απλώνουμε το φύλλο σε βουτυρωμένο πυρέξ. Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το κονιάκ και  την απλώνουμε στην επιφάνεια της ζύμης. Βάζουμε το κορδόνι, χιαστί. Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 170 βαθμούς για 25-30′ μέχρι να ροδίσει η ζύμη.

Πηγή: www.evaparakentaki.com

Exit mobile version