Υλικά
1 1/2 φλιτ. ζάχαρη
2 1/2 φλιτ. Χοντρό σιμιγδάλι
1/2 κουταλάκι σκόνη μαστίχα
1/2 κουτ. γλ. μπέικιν
1 κουτ. μαγειρική σόδα
280 γρ. γάλα, πλήρες
Για το σιρόπι
2 φλιτ. νερό
2 φλιτ. ζάχαρη
Για την κρέμα
1 λίτ. γάλα
200 γρ. ζάχαρης
120 γρ. αλεύρι
4 αυγά
40 γρ. βούτυρο
Βανίλια
Εκτέλεση
Προετοιμάστε το σιρόπι προσθέτοντας το νερό και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλλα. Φέρτε σε βρασμό και μόλις αρχίσει να βράζει περιμένετε 3 λεπτά και αφαιρέστε από τη φωτιά. Αφήστε το να κρυώσει. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 ° C. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το σιμιγδάλι, το μπεικιν, τη ζάχαρη και τη μαστίχα. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το γάλα και τη μαγειρική σόδα. Συνδυάστε τα πάντα και ανακατέψτε καλά. Θα καταλήξετε με ένα σκληρό μίγμα. Βουτυρήστε ένα ταψί και ρίξτε το μείγμα μέσα. Ψήστε για 35-45 λεπτά ανάλογα με το φούρνο σας. Ενώ το κέικ είναι ζεστό, ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στην κορυφή και αφήνουμε να το απορροφήσει όλο (περίπου δύο ώρες). Όταν το κέικ κρυώσει εντελώς, ετοιμάστε την κρέμα.
Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και το θερμαίνουμε ελαφρώς. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από το βούτυρο. Θα καταλήξετε με μια συνεχή παχιά πάστα. Ρίχνουμε λίγο γάλα στο μπολ και ανακατεύουμε γρήγορα. Συνεχίστε να προσθέτετε λίγο γάλα στο μπολ και όταν δεν έχετε πια γάλα, επιστρέψτε τα πάντα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο. Ανακατέψτε καλά για να λιώσει και να ενσωματωθεί. Απλώστε την κρέμα από πάνω στο κέικ και ψήστε όλη τη νύχτα. Σερβίρετε με κανέλα πασπαλισμένη.
Πηγή: greekfoodalchemist.com