
Υλικά
100 γρ. μπισκότα τύπου πτι – μπερ, αλεσμένα σε σκόνη
100 γρ. καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη
240 γρ. μαρμελάδα μανταρίνι
40 γρ. χυμός μανταρινιού
200 – 220 γρ. κουβερτούρα για επικάλυψη
1 – 2 κ.γ. σπορέλαιο
Μαρμελάδα ή γλυκό κουταλιού μανταρίνι για διακόσμηση
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα, την καρυδόψιχα, τη μαρμελάδα και τον χυμό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πλάθουμε μπαλάκια των 18 – 20 γρ. και τα μεταφέρουμε στο ψυγείο για 4 – 5 ώρες. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων μαζί με το σπορέλαιο και βουτάμε μέσα τα μπαλάκια μέχρι να καλυφθούν. Μεταφέρουμε πάνω σε λαδόκολλα και διακοσμούμε με την μαρμελάδα, το γλυκό κουταλιού ή με άλλο υλικό της προτίμησής μας.
Πηγή: www.greekjar.com