Τα Σαρακοστιανά: Νηστίσιμη τούρτα κατσαρόλας

1321
recipe

Υλικά

Γάλα Αμυγδάλου 1 λίτρο

Ζαχαρη 200 γρ.

Κορν Φλαουρ 85 γρ.

Μαργαρίνη 100 γρ.

Κουβερτουρα 150 γρ. 52%

Φυτική Κρέμα Γάλακτος 250 γρ.

Εκχυλισμα Βανίλιας 1 κ.γ.

Μπισκότα 400 γρ. , νηστίσιμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να βράσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μαργαρίνη, την κουβερτούρα και ανακατεύουμε. Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα νηστίσιμα μπισκότα, ρίχνουμε από επάνω την κρέμα και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 24 εκ. και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος με τη βανίλια, απλώνουμε πάνω από την τούρτα και γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα.

Πηγή: www.daddy-cool.gr