Υλικά
4 μεγάλα αβγά, χωρισμένα
3/4 φλ. ζάχαρη
450 γρ. μασκαρπόνε
4 πορτοκάλια, μόνο ξύσμα
4 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι
1/4 κ.γ. αλάτι, χοντρό
6 πορτοκάλια, χυμός (2 φλ)
40 μπισκότα σαβαγιάρ
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους των αβγών και τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να δέσουν, για 6 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και διπλώνουμε πολύ καλά με μια μαρίζ. Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ξύσμα και 2 κ.σ. λικέρ. Ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Βάζουμε τα ασπράδια σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να στέκονται οι κορυφές, να κάνουμε μια ωραία μαρέγκα, για 4-5 λεπτά. Βάζουμε το μισό μείγμα από τα ασπράδια στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε να ενωθούν. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο μείγμα με τα ασπράδια και ενώνουμε. Σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε το χυμό και το υπόλοιπο λικέρ. Βουτάμε 20 μπισκότα στο χυμό με το λικέρ, για να ‘ποτίσουν’ ολόκληρα. Τα απλώνουμε σε ένα πυρέξ σε μια στρώση. Απλώνουμε μισό από το μείγμα μασκαρπόνε πάνω στα μπισκότα και ισιώνουμε με μια μαρίζ. Συνεχίζουμε ποτίζοντας στον χυμό τα υπόλοιπα 20 μπισκότα και τα τοποθετούμε πάνω από το μείγμα μασκαρπόνε. Απλώνουμε το υπόλοιπο μασκαρπόνε πάνω από τα μπισκότα. Κοσκινίζουμε με κακάο και διακοσμούμε με λίγο ξύσμα. Καλύπτουμε καλά με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες τουλάχιστον ή για όλη τη νύχτα.
Πηγή: www.coolartisan.gr