Χρόνος προετοιμασίας: 10’ | Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες | Μερίδες: 6
Υλικά
700 Γραμμάρια Αρνί μπούτι κομμένο σε μικρές μερίδες
500 Γραμμάρια χοιρινό σπάλα κομμένο σε μικρές μερίδες
500 Γραμμάρια μοσχάρι ποντίκι κομμένο σε μικρές μερίδες
1 Μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
2 Πράσινες πιπεριές κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
6-8 Ντοματίνια
100ml Ελαιόλαδο
100ml Κρασί κόκκινο
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/2 κουταλάκι Θυμάρι
1/4 κουταλάκι πάπρικα
Αλάτι πιπέρι
1/2 κουτάλια βούτυρο πρόβειο
300 Γραμμάρια κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τα κρέατα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα τομάτινια. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά και πετυχαίνουμε με το ελαιόλαδο και το κρασί. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Μεταφέρουμε σε μια γάστρα και κλείνουμε το καπάκι, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 2 ώρες. Μετά από 2 ώρες ανοίγουμε τη γάστρα ρίχνουμε το βούτυρο και το κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα με σκεπασμένη τη γάστρα για άλλη μισή ώρα περίπου. Αφαιρούμε από το φούρνο και σερβίρουμε.